ilianam

Μέσα από το ταξίδι της προσωπικής εκμάθησης φροντίδας για το σώμα μου, έλαβα εξειδικευμένες γνώσεις, και όρισα ως στόχο ζωής, να καταφέρω να βοηθήσω τους πελάτες μου στα παρακάτω θέματα:

  • εφαρμογή εξατομικευμένων διατροφικών προσεγγίσεων βασισμένων στην προσωπικότητα, στις γευστικές προτιμήσεις και στον τρόπο ζωής τους

  • δημιουργία ισορροπημένων διατροφικών συνηθειών, καθορίζοντας υγιή κίνητρα

  • δημιουργία προτύπων διατροφής που επαναφέρουν στην εύρυθμη λειτουργία οργανισμούς που έχουν καταβληθεί από το στρες.

Φιλοσοφία

Φιλοσοφία απέναντι στο φαγητό και στη διατροφή

Η διαδρομή μου στο να μάθω να φροντίζω το σώμα μου και την υγεία μου δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Αντικρουόμενες απόψεις και σχολές σκέψης σχετικά με το πως πρέπει να τρώμε και να ζούμε υπήρχαν ανέκαθεν. Έτσι επέλεξα να αντλήσω σοφία από:

  • τις ισορροπημένες διατροφικές συνήθειες, τις οποίες διδάχθηκα από τους γονείς μου από μικρή ηλικία
  • το πανεπιστήμιο όπου σπούδασα για να μάθω όσα περισσότερα μπορούσα σε σχέση με το φαγητό και τη διατροφή και να γίνω διαιτολόγος.
  • το μεταπτυχιακό μου και τις μετεκπαιδεύσεις που ακολούθησαν τα χρόνια μετά τα πανεπιστήμιο, όπου έλαβα ερεθίσματα για να δοκιμάσω διαφορετικές φιλοσοφίες διατροφής και να δομήσω τον τρόπο σκέψης γύρω από το θέμα διατροφή και υγεία.

Στο τέλος, έμαθα τρία σημαντικά μαθήματα που αποτελούν τον πυρήνα της φιλοσοφίας που θέλω να μοιραστώ μαζί σας:

1. Το σώμα μας, μας ανταμείβει όταν το αγαπάμε

Με άλλα λόγια: Να είστε καλοί με τον εαυτό σας. Να επιλέγετε να τρώτε σωστά και να ασκείστε επειδή αγαπάτε το σώμα σας και θέλετε να το φροντίζετε, όχι επειδή δεν το αποδέχεστε και επιθυμείτε να είναι διαφορετικό. Ο μόνος τρόπος για να είστε επιτυχημένοι και να παραμένετε κινητοποιημένοι είναι να είστε τρυφεροί με τον εαυτό σας. Σκεφτείτε και συμπεριφερθείτε ευγενικά στον εαυτό σας όσο αυτός εργάζεται για να δημιουργήσει θετικές αλλαγές και αυτό-βελτιώσεις για ΕΣΑΣ. Γίνετε ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του εαυτού σας και βιώστε τη μαγεία της ανταμοιβής!

 

2. Είμαστε οι κυρίαρχοι του εαυτού μας. 

Δεν υπάρχει καμία μαγική συνταγή γύρω από το πώς πρέπει να τρώμε και να ζούμε που να ισχύει για όλες και για όλους. Αυτά που υποστηρίζουν οι διασημότητες, οι καλλίγραμμοι φίλοι σας, η έρευνα και οι πιο αξιόπιστοι guru στο χώρο της υγείας και της ευεξίας συχνά έρχονται σε αντίθεση μεταξύ τους. Μπορείτε να αντλήσετε έμπνευση από όλες αυτές τις πηγές - αλλά προτείνουμε να δοκιμάσετε διάφορους τρόπους για να δείτε τι λειτουργεί για το δικό σας σώμα. Γιατί τελικά μόνο εσείς γνωρίζετε τι κάνει το σώμα σας να νιώθει υγιές και το μυαλό σας να αισθάνεται ικανοποιημένο. Όλοι έχουμε τη σοφία μέσα μας ώστε να παίρνουμε σωστές αποφάσεις για τα τρόφιμα που καταναλώνουμε - το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να εστιάσουμε σε εμάς και να μας ακούσουμε!

 

3. Γνωρίζοντας το μυστικό της επιτυχίας.

Όταν κάνουμε απότομες αλλαγές, όπως για παράδειγμα από τη μια στιγμή στην άλλη να βρισκόμαστε να περνάμε ώρες σχεδιάζοντας τα γεύματά μας, ενώ μέχρι χθες επιλέγαμε να τρώμε τρόφιμα εύκολα και γρήγορα αδιαφορώντας για τη διατροφική τους αξία, τελικά καταλήγουμε να αισθανόμαστε ότι η νέα προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε για να αλλάξουμε την διατροφή και τη ζωή μας, είναι πολύ μεγάλη σε σύγκριση με ό,τι συνηθίζαμε να κάνουμε μέχρι χθες. Αυτό έχει ως συνέπεια, τις περισσότερες φορές, να εγκαταλείπουμε κάθε νέα προσπάθεια για αλλαγή σε αυτόν τον τομέα.
Μια αλλαγή είναι καλύτερα ανεκτή όταν είναι μικρή και σταδιακή.
Ξεκινήστε με μερικές βασικές συνήθειες και στη συνέχεια, μετά από κάθε νίκη, προσθέστε και περισσότερο περίπλοκα πράγματα.
Και πάνω απ' όλα, ξεκινήστε με τα πράγματα που θέλετε να αλλάξετε, αντί για εκείνα που νομίζετε ότι «πρέπει» να αλλάξετε ή «καλό θα ήταν» να αλλάξετε.
Κάτι μαγικό συμβαίνει στους ανθρώπους όταν είναι ενθουσιασμένοι με αυτό που κάνουν!
Θέλουμε να σας βοηθήσουμε να το ανακαλύψετε!