Γιατί κάνουμε υπερφαγίες και πώς μπορούμε να τις αποφύγουμε;

Κάτω από συνθήκες στρες, όπως όταν κουραζόμαστε υπερβολικά, φορτιζόμαστε συναισθηματικά ή μένουμε πολλές ώρες νηστικοί, η διατροφή μας τείνει να αλλάζει. Βέβαια, ορισμένοι πιθανόν να μην επηρεάζονται καθόλου, ωστόσο οι υπόλοιποι, θα καταλήξουν είτε στο να μειώσουν αισθητά την διατροφική τους πρόσληψη (stress fasters) είτε στο να την αυξήσουν (stress eaters).

Το φαγητό που υποκινείται από το στρες διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην αύξηση του επιπολασμού της παχυσαρκίας σήμερα. Σχετίζεται με υπερφαγικά επεισόδια, που αν και μειώνουν παροδικά τα επίπεδα του αντιλαμβανόμενου στρες, συνήθως εναλλάσσονται από περιόδους παρατεταμένης ασιτίας, οι οποίες αυξάνουν την ένταση της δυσφορίας με την οποία βιώνεται το στρες της καθημερινότητας.

http://www.happylifemag.com/psychology/229.html

stomach-3532098_960_720