• Διαβήτης

  συμπεριλαμβανομένου:

  o  τύπου 1

  o  τύπου 2

  o  προ - διαβήτης

  o  κυησης


  Ο διαβήτης είναι μια πάθηση που επηρεάζει τα επίπεδα της γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα. Αυτό συμβαίνει επειδή η ινσουλίνη, μια ορμόνη που ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ή δεν παράγεται καθόλου ή παράγεται, αλλά δε λειτουργεί σωστά.

  Διακρίνεται σε 2 τύπους, τον διαβήτη τύπου 1 και τον διαβήτη τύπου 2. Ο διαβήτης τύπου 2 απαντάται πιο συχνά σε σχέση με το διαβήτη τύπου 1 και υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα περίπου το 84% των ενηλίκων με διαβήτη πάσχουν από διαβήτη τύπου 2. Ο διαβήτης τύπου 2 πλήττει συχνά και τις εγκύους, συνήθως κατά το 2ο και 3ο τρίμηνο της κύησης. Σήμερα στην Ελλάδα ο πληθυσμός των ασθενών με διαβήτη εκτιμάται περίπου στα 1,2 εκατομμύρια.

  Ακόμα μεγαλύτερος εκτιμάται ότι είναι σήμερα ο αριθμός των ανθρώπων που έχει επίπεδα σακχάρου νηστείας πάνω από τα φυσιολογικά όρια, ωστόσο όχι αρκετά υψηλό για να λάβει τη διάγνωση του διαβήτη τύπου 2. Μερικές φορές αυτή η κατάσταση αναφέρεται ως προ-διαβήτης και σηματοδοτεί έναν αυξημένο κίνδυνο για εκδήλωση της νόσου μέσα στα προσεχή έτη.

  Έτσι είτε έχετε διαγνωστεί με διαβήτη ή απλά ο γιατρός σας σας προειδοποίησε ότι διατρέχετε αυξημένο κίνδυνο να διαγνωστείτε με διαβήτη μέσα στα προσεχή έτη, το να είστε προσεκτικοί αναφορικά με τις διατροφικές σας επιλογές είναι καθοριστικής σημασίας για την πρόοδο και την εξέλιξη της νόσου. Μαθαίνοντας να κάνετε καλύτερες επιλογές σε ό, τι αφορά στη διατροφή και στην ενυδάτωση σας ανάλογα με τον τρόπο ζωής σας και το στάδιο του διαβήτη σας, μπορείτε να απολαμβάνετε μια ποικιλία τροφίμων και ροφημάτων χωρίς να στερείστε επί της ουσίας τίποτα.

  Η προσέγγιση «IM on Diet” είναι εδώ για να σας παράσχει επιστημονικά τεκμηριωμένη καθοδήγηση, ολοκληρωμένη εκπαίδευση και κατά παραγγελία προγράμματα διατροφής, όλα εξατομικευμένα, εύκολα στην εφαρμογή και σχεδιασμένα ώστε να «κουμπώνουν» στη δική σας πραγματικότητα και να ικανοποιούν τις ανάγκες του δικού σας τρόπου ζωής.

  Επικοινωνήστε μαζί μου για να συζητήσουμε τις δικές σας ανάγκες
  σε μια δωρεάν πρώτη συνεδρία διάρκειας 15 λεπτών.

 • Διεύθυνση

  Ηλέκτρας Αποστόλου 36,
  Νέο Ηράκλειο Αττικής, Τ.Κ. 14121

  Πλησίον ΗΣΑΠ ΗΡΑΚΛΕΙΟ,
  Οδό Σπύρου Λούη & Λεωφ. Ηρακλείου
 • Τηλέφωνο

  Τηλ.: 6973654887

  fax: 2111843687

 • Email

  ilianamichali@yahoo.gr

  imondiet.gr@gmail.com

 • website

  www.imondiet.gr