• Στρες

  συμπεριλαμβανομένου:

  o  Προβλήματα του γαστρεντερικού συστήματος.

  o  Μεταβολικό σύνδρομο.

  o  Οστεοπόρωση.

  o  Διατροφικές διαταραχές.

  o  Αυτοάνοσα νοσήματα.

  Το χρόνιο στρες μπορεί στην κυριολεξία να λεηλατήσει το σώμα μας – προκαλώντας αύξηση σωματικού βάρους, γαστρεντερικές διαταραχές, κόπωση, κακή μνήμη, απότομες αλλαγές της διάθεσης, πονοκεφάλους, μυϊκούς πόνους κ.α. Μάλιστα, οι υπερβολικές δόσεις στρες είναι πιθανό να αυξήσουν το κίνδυνο μας για μεταβολικό σύνδρομο, οστεοπόρωση, διατροφικές διαταραχές και αυτοάνοσες παθήσεις ακόμα και απουσία οικογενειακού ιστορικού.

  Το σώμα αντιδρά στο στρες εξωθώντας τα επινεφρίδια να απελευθερώσουν κορτιζόλη και αδρεναλίνη, δύο στρεσσογόνες ορμόνες που αυξάνουν το καρδιακό ρυθμό, ανεβάζουν την αρτηριακή πίεση και κινητοποιούν την αποθηκευμένη γλυκόζη (ενέργεια) ώστε να είναι άμεσα διαθέσιμη για τον εγκέφαλο και τους μύες. Κάτω από συνθήκες παρατεταμένου στρες, όμως, το ενδοκρινολογικό σύστημα που ελέγχει την φυσιολογική αντίδραση στο στρες οδηγείται σε υπερκόπωση καθώς δεν είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί για παρατεταμένες περιόδους. Η υπερκόπωση αυτή συνοδεύεται από μια «λεηλασία» των σωματικών αποθεμάτων σε ενέργεια, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, γεγονός που εμποδίζει τον οργανισμό να ανακάμψει και να αποκαταστήσει τη φυσιολογική ισορροπία. Αν σε αυτό το σημείο το πρόβλημα δε διαχειριστεί αποτελεσματικά ή δεν αντιμετωπιστεί καθόλου, μπορεί να γίνει χρόνιο, και προοδευτικά να πλήξει την υγεία και την ευεξία μας.

  Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή μπορεί να βοηθήσει στο να διαχειριστούμε και να μειώσουμε τις σωματικές επιπτώσεις του στρες. Τρώγοντας το κατάλληλο τρόφιμο την κατάλληλη στιγμή μπορεί να ανεφοδιάσει τη «σωματική μηχανή» με τα συστατικά που της είναι απαραίτητα για την επανεκκίνηση και να εμποδίσει τη χρονιότητα του προβλήματος. Επιπλέον, διατηρώντας τον οργανισμό μας σε μια καλή κατάσταση θρέψης αυξάνουμε τις σωματικές μας αντοχές απέναντι στο στρες της καθημερινότητας. Μαθαίνοντας να κάνουμε καλύτερες επιλογές σε ό, τι αφορά στη διατροφή και στην ενυδάτωση μας μειώνουμε τον κίνδυνό μας να εκδηλώσουμε στο άμεσο μέλλον κάποια νοσήματα φθοράς ακόμα και παρουσία οικογενειακού ιστορικού.

  Η προσέγγιση «IM on Diet” είναι εδώ για να σας παράσχει επιστημονικά τεκμηριωμένη καθοδήγηση, ολοκληρωμένη εκπαίδευση και κατά παραγγελία προγράμματα διατροφής, όλα εξατομικευμένα, εύκολα στην εφαρμογή και σχεδιασμένα ώστε να «κουμπώνουν» στη δική σας πραγματικότητα και να ικανοποιούν τις ανάγκες του δικού σας τρόπου ζωής.

  Επικοινωνήστε μαζί μου για να συζητήσουμε τις δικές σας ανάγκες
  σε μια δωρεάν πρώτη συνεδρία διάρκειας 15 λεπτών.

 • Διεύθυνση

  Ηλέκτρας Αποστόλου 36,
  Νέο Ηράκλειο Αττικής, Τ.Κ. 14121

  Πλησίον ΗΣΑΠ ΗΡΑΚΛΕΙΟ,
  Οδό Σπύρου Λούη & Λεωφ. Ηρακλείου
 • Τηλέφωνο

  Τηλ.: 6973654887

  fax: 2111843687

 • Email

  ilianamichali@yahoo.gr

  imondiet.gr@gmail.com

 • website

  www.imondiet.gr