• Γυναικεία και ανδρική γονιμότητα

  συμπεριλαμβανομένου:
  o  Εγκυμοσύνης .
  o  Πολυκυστικών ωοθηκών.
  o  Κλιμακτηρίου & εμμηνόπαυσης.

  Μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή θεωρείται σημαντική σε όλα τα στάδια της ζωής και του άνδρα και της γυναίκας, ωστόσο κρίνεται απαραίτητη για τα άτομα που θέλουν να αυξήσουν τη γονιμότητά τους. Διότι μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με μια καλή φυσική κατάσταση μπορεί να συνδράμει ουσιαστικά στη βελτιστοποίηση της ποιότητας του σπέρματός σας, εάν είστε άνδρας, και στη διασφάλιση ότι το σώμα σας είναι καθόλα έτοιμο για μια εύκολη και ευχάριστη εγκυμοσύνη, εάν είστε γυναίκα.

  Η γονιμότητα μπορεί να επηρεάζεται άμεσα ή έμμεσα από μια σειρά παραμέτρων που πρέπει πάντα να λαμβάνονται υπόψη όπως:

  o  Σωματικό βάρος εκτός των ορίων του φυσιολογικού εύρους.

  o  Ιστορικό διατροφικών διαταραχών.

  o  Ιστορικό δυσαπορροφητικής νόσου πχ κοιλιοκάκη

  o  Βιταμινικές ανεπάρκειες.

  o  Κατανάλωση τροφίμων επιμολυσμένων με περιβαλλοντικούς ρύπους ή με υψηλό μικροβιακό φορτίο.

  o  Ιστορικό πολυκυστικών ωοθηκών.

  o  Οικογενειακό ιστορικό πρώιμης εμμηνόπαυσης.

  Ειδικά για τις γυναίκες, μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή έχει πολλαπλά οφέλη σε αρκετά στάδια της ζωής της. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης προσφέρει διπλό όφελος. Από τη μία για το έμβρυο μιας και αυξάνει τις πιθανότητες να γεννηθεί με ένα υγιές βάρος σώματος και ένα φυσιολογικά ανεπτυγμένο κεντρικό νευρικό σύστημα. Από την άλλη για τη ίδια, αφού έχει φανεί ότι συνδέεται με μειωμένο αίσθημα πρωινής ναυτίας, κόπωσης, εναλλαγών διάθεσης, δυσκοιλιότητας καθώς επίσης και μειωμένη συχνότητα εμφάνισης προεκλαμψίας και ταχύτερη ανάκαμψη μετά τον τοκετό.

  Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της κλιμακτηρίου και της εμμηνόπαυσης παρατηρείται η εμφάνιση κάποιων συμπτωμάτων που για ορισμένες γυναίκες θεωρούνται αφόρητα. Τα συμπτώματα αυτά είναι αποτέλεσμα των ορμονικών διακυμάνσεων και των ανισορροπιών, οι οποίες μάλιστα έχουν ενοχοποιηθεί ότι αυξάνουν τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις και οστεοπόρωση σε αυτές τις ηλικίες. Παρά το γεγονός ότι η διατροφή δεν είναι η κύρια θεραπεία, μερικές απλές αλλαγές μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των συμπτωμάτων ή να ενισχύσουν τη δράση της συνταγογραφημένης φαρμακευτικής αγωγής.

  Πέραν όμως της εγκυμοσύνης, της κλιμακτηρίου και της εμμηνόπαυσης, υπάρχουν ορισμένες πτυχές της γυναικείας υγείας κατά τις οποίες η διατροφική συμβουλευτική μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετική. Πιο συγκεκριμένα, στο σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, οι ωοθήκες αδυνατούν να «δουλέψουν» αποτελεσματικά, με συνέπεια την εκδήλωση μιας ευρείας συμπτωματολογίας όπως διαταραχές του κύκλου, μειωμένη γονιμότητα, ακμή και προβλήματα διαχείρισης βάρους. Μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή, μπορεί να μειώσει το μεταβολικό στρες των ωοθηκών, μέσω της διαχείρισης του βάρους και της ρύθμισης των επιπέδων ινσουλίνης.

  Η προσέγγιση «IM on Diet” είναι εδώ για να σας παράσχει επιστημονικά τεκμηριωμένη καθοδήγηση, ολοκληρωμένη εκπαίδευση και κατά παραγγελία προγράμματα διατροφής, όλα εξατομικευμένα, εύκολα στην εφαρμογή και σχεδιασμένα ώστε να «κουμπώνουν» στη δική σας πραγματικότητα και να ικανοποιούν τις ανάγκες του δικού σας τρόπου ζωής.

  Επικοινωνήστε μαζί μου για να συζητήσουμε τις δικές σας ανάγκες
  σε μια δωρεάν πρώτη συνεδρία διάρκειας 15 λεπτών.

 • Διεύθυνση

  Ηλέκτρας Αποστόλου 36,
  Νέο Ηράκλειο Αττικής, Τ.Κ. 14121

  Πλησίον ΗΣΑΠ ΗΡΑΚΛΕΙΟ,
  Οδό Σπύρου Λούη & Λεωφ. Ηρακλείου
 • Τηλέφωνο

  Τηλ.: 6973654887

  fax: 2111843687

 • Email

  ilianamichali@yahoo.gr

  imondiet.gr@gmail.com

 • website

  www.imondiet.gr