ΗΛΙΑΝΑ ΜΙΧΑΛΗ

Από μικρή, με γοήτευε η ιατρική, και ειδικότερα ο τρόπος που λειτουργεί το ανθρώπινο σώμα. Το φαγητό, από την άλλη, ήταν από πάντα το χόμπι μου: μου άρεσε να διαβάζω γι’ αυτό, να μαγειρεύω, να δημιουργώ τις δικές μου συνταγές και φυσικά να το απολαμβάνω! Έτσι, όταν ήρθε η στιγμή να επιλέξω επαγγελματική κατεύθυνση, η διαιτολόγια ήταν μονόδρομος για εμένα μιας και συνδυάζει τα δύο πιο αγαπημένα μου ενδιαφέροντα: την ιατρική και το φαγητό.

Έτσι, ολοκλήρωσα το Bachelor μου στην Επιστήμη της Διαιτολογίας και της Διατροφής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έπειτα το Master μου στον Έλεγχο του Στρες και την Προαγωγή της Υγείας στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Κατανοώντας, ωστόσο, ότι ο παράγοντας ψυχολογία αποτελεί σημαντικό συστατικό επιτυχίας στο κομμάτι της τροποποίησης της διατροφικής συμπεριφοράς ατόμων με χρόνια προβλήματα διαχείρισης βάρους παρακολούθησα μια σειρά από σεμινάρια ψυχολογίας, προσανατολισμένων σε αυτήν την πληθυσμιακή ομάδα.

Μέσα σε αυτά τα χρόνια, πέρα από την κλινική μου εμπειρία, είχα την τύχη να αποκτήσω εμπειρία σαν διαιτολόγος και σε μια σειρά από διαφορετικά εργασιακά περιβάλλοντα.

Συγκεκριμένα, έχω απασχοληθεί στο χώρο της ακαδημαϊκής κοινότητας, όπου έχω συντονίσει πρωτόκολλα έρευνας προκειμένου να βοηθήσω άτομα με ιστορικό βαριατρικού χειρουργείου και ανεπαρκή απώλεια βάρους να βελτιστοποιήσουν τα αποτελέσματα του χειρουργείου τους μέσα από εκπαιδευτικές και συμπεριφοριστικές παρεμβάσεις. Ακόμα, έχω συντονίσει πρωτόκολλα έρευνας προκειμένου να βοηθήσω άτομα που υποβάλλονται σε χειρουργική αφαίρεση καρκίνου του ανώτερου γαστρεντερικού συστήματος να μεγιστοποιήσουν την προσδόκιμο επιβίωσης τους μέσα από διατροφικές παρεμβάσεις.

Έχω δουλέψει, ακόμα, σαν σύμβουλος διατροφής στο σχεδιασμό σεμιναρίων διατροφικής εκπαίδευσης, εκπαιδευτικού υλικού για επιστήμονες υγείας και εφαρμογών διατροφής για κινητά τηλέφωνα, που σαν στόχο τους είχαν την καθοδήγηση του χρήστη με χρόνια προβλήτα υγείας προς φιλικότερες προς την πάθησή του επιλογές φαγητού σε εστιατόρια και super markets.

Έχω γράψει άρθρα ποικίλης θεματολογίας στο internet στο διεθνή και ελληνικό τύπο. Έχω, επίσης, συμμετάσχει στη συγγραφή του κεφαλαίου «Psychological considerations» www.esciencecentral.org στο βιβλίο «Overuse injuries in dancers». Τέλος, έχω πραγματοποιήσει ομιλίες με θέμα τη διατροφή και την υγεία στην τηλεόραση και τη διαδικτυακή τηλεόραση και την κοινότητα.

Με κλινική εμπειρία που μετρά περισσότερα από 8 χρόνια, τώρα διευθύνω το δικό μου διαιτολογικό γραφείο, στο Νέο Ηράκλειο, προσφέροντας υψηλής ποιότητας διαιτολογικές υπηρεσίες.